Nieuwbouw 11 vrije sector woningen
Opdrachtgever: Houtepen Bouwontwikkeling bv
Locatie: Goirle
Oplevering: 2017

Eigentijds wonen met een eigen ‘look & feel’ in De Boschkens. Dat zijn de uitgangspunten geweest voor de ontwikkeling van de 11 stuks vrije sector woningen die Houtepen Bouwontwikkeling BV realiseert in Goirle. Binnen een gegeven stedenbouwkundig plan hebben wij een structuur aangebracht waarbinnen een tweetal woningtypes is ontworpen. Deze twee types zijn in vele opzichten overeenkomstig, echter onderscheiden zich in hun architectuur. Aan de noordzijde van het plan is een vertande, modern vormgegeven reeks woningen geplaatst (type A), met elk een solitair karakter; aan de oostzijde is een rijtje woningen getekend met een rijke ‘twee-onder-een-kap’ identiteit (type B). Het gehele ensemble blijft architectonisch één compositie door middel van gelijkblijvend materiaalgebruik en eigentijdse detailleringen. Dit versterkt de identiteit op wijkniveau, en geeft het geheel een exclusieve uitstraling. De architectuur wordt gekenmerkt door een fris en stoer kleur- en materiaalgebruik. De gevelstenen geven een gemèleerd beeld in een aardetint, waarbij de donkere kozijnen als pittige kaders fungeren. Een mooi en helder contrast.

De woningen kunnen op verschillende manieren worden uitgebouwd. Er zijn verschillende varianten ontworpen om de begane grond anders in te delen en/of uit te breiden. Bovendien kent type A de mogelijkheid om een extra verdieping aan te brengen.

Een fris en helder plan met een hoge mate van flexibiliteit in het gebruik. Dat is wat wij hebben nagestreefd in De Boschkens.Wilhelminapark 18 5041 EB Tilburg T. 013 4681070 info@charcoal.nl www.charcoal.nl